Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Απάντηση προς Α ΕΛΜΕ

Η τοποθέτηση αυτή προέκυψε μετά από μια ανακοίνωση της Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων, η οποία αναρτήθηκε στο Mykonos Zoo,
http://www.mykonoszoo.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html


Προς Α ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ.

Σχετικά με την επιστολή «Προβλήματα και ελλείψεις σε Γυμνάσιο , Λύκειο και ΕΠΑΛ Μυκόνου».

 

Σκέψεις από έναν Δημοτικό Σύμβουλο.

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μέλη της Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων,

Διάβασα προσεκτικά την επιστολή σας, με την οποία και συμφωνώ στο μεγαλύτερο μέρος της.

Προσωπικά θα βοηθήσω όσο περνά από το χέρι μου να δοθούν λύσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα. Για τον σκοπό αυτό και σκοπεύω να θέσω κάποια θέματα προς συζήτηση στα επόμενα συμβούλια.

Παράλληλα όμως μου δημιουργούνται κάποια εύλογα ερωτήματα, για τα οποία θα παρακαλούσα να έχω την τοποθέτηση σας. Συγκεκριμένα:

1.     Πιστεύω ότι η σοβαρότερη παράληψη είναι ότι ακόμη δεν έχει δημιουργηθεί η Δημοτική Επιτροπή παιδείας του Δήμου Μυκόνου. Μου προξενεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι δεν διαμαρτύρεστε γι’ αυτό. Πιστεύω ότι είναι το πρώτο βήμα, μιας και όλα σχεδόν τα θέματα που αναφέρεστε είναι αρμοδιότητα της επιτροπής αυτής. Η μη ύπαρξη της εν λόγω επιτροπής, αφενός περιορίζει τις δυνατότητες που έχουμε σαν Δήμος να παρέμβουμε και να διορθώσουμε ή να προτείνουμε λύσεις, αφ’ ετέρου επιτρέπει την  λειτουργία των σχολικών επιτροπών χωρίς συγκεκριμένη στρατηγική και κοινούς στόχους. (Ο καθένας για την πάρτη του)…

2.     Σχετικά με τις ελλείψεις καθηγητών θα συμφωνήσω μαζί σας, πρέπει να υπάρχει μαζική διαμαρτυρία. Όμως πείτε μου, υπάρχουν ή όχι αποσπασμένοι καθηγητές (μεταξύ των οποίων και μαθηματικός) σε υπηρεσίες των Αθηνών από τα δικά μας σχολεία; ΑΝ υπάρχουν, γιατί δεν απαιτείτε να γυρίσουν στις τάξεις τους, όπως είναι η λογική απαίτηση κάθε φορολογούμενου; Σαν συνδικαλιστικό όργανο ποιο είναι το ηθικό; Η επιστροφή αυτών που λουφάρουν ή η πρόσληψη καινούργιων;

3.     Παρεμπιπτόντως, γιατί δεν διαμαρτύρεστε για την διδασκαλία περισσότερων ξένων γλωσσών που θα έπρεπε να διδάσκονται στα σχολεία της Μυκόνου όπως είχε γίνει πειραματικά στο παρελθόν; Αν έχετε σκοπό να το κάνετε, θα είμαστε δίπλα σας.

4.     Κτιριακές υποδομές ΕΠΑΛ. Δεν συμφωνώ με την τωρινή σας αντίδραση. Δεν φανταστήκατε ότι θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα, όταν πέρυσι ο Δήμος πήρε αυθαίρετα την απόφαση δημιουργίας εργαστηρίων στην ΦΤΕΛΙΑ; Πού ήσασταν, σε άλλο νησί; Δεν αρμόζει σε εκπαιδευτικούς να μην μπορούν να προβλέψουν ένα πρόβλημα τέτοιου μεγέθους. Τώρα, έτσι όπως το διατυπώσατε, δεν ξέρει κανείς ποια είναι η λύση, Να πάρουμε λεωφορείο, να βρούμε καθηγητές, να διώξουμε μαθητές… Ενός κακού, μύρια έπονται..

5.     Αντικειμενικά, όπως έχω ήδη αναφέρει σε άλλη ανάρτηση (http://justmykonospaideia.blogspot.gr/2011/10/2010.html) , η λύση είναι είτε συνολική μεταφορά του ΕΠΑΛ στην Φτελιά, είτε να γίνει το ΕΠΑΛ απογευματινό. Βοηθήστε με, άκουσα ότι και οι δύο λύσεις κολλούν στις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών.

6.     Ξέρετε τι σημαίνει «Πρόταση: Είναι άμεση ανάγκη να ξεκινήσει η διαδικασία έγερσης και δημιουργίας μιας νέας σχολικής μονάδας για το ΕΠΑΛ Μυκόνου»; Αν ναι, πώς ορίζεται το άμεσα;;;

7.     Βεβαίως, αν υπήρχε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας αλλά ίσως και να υπήρχε περισσότερο μεράκι από την πλευρά των εκπαιδευτικών, θα έπρεπε ήδη να είχε δημιουργηθεί στο ΕΠΑΛ Μυκόνου ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, όπως επίσης και ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Λυπάμαι που η δευτεροβάθμια παιδεία στην Μύκονο στην οποία είστε λειτουργοί, εντέλει δεν απευθύνεται στις ανάγκες του νησιού και δεν καλύπτει τις προσδοκίες παρά σε ένα μικρό ποσοστό μαθητών.

8.     Είχατε πρόβλημα με τα αναλώσιμα; Γιατί δεν αναφέρετε και την υποστήριξη από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων που έχουν φροντίσει να καλύψουν τις ανάγκες αυτές;

9.     Δυστυχώς τα κονδύλια δεν αλλάζουν, κατά δήλωση της επιτρόπου. Όμως η Μύκονος είναι δίπλα στα σχολεία ώστε να μην έχουν ελλείψεις.

 

Ολοκληρώνοντας, σας διαβεβαιώνω ότι εγώ προσωπικά καθώς και πολλοί άλλοι Μυκονιάτες που ανησυχούμε για το μέλλον των παιδιών μας, θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε λογικό αίτημα, φτάνει βέβαια αυτό να μην είναι ένα ακόμη πυροτέχνημα  της κακής συνδικαλιστικής πρακτικής που επικρατεί στην Χώρα των Θ(α)υμάτων.

Με εκτίμηση,

Mykonoss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου